onsdag 14 november 2012










-->
Tisdag

Vaknar 0630, i min kropp är klockan lunch, men det har gått bra att sova. Gårdagskvällen avslutades med mat på KONA, något slags steakhouse med inslag av sushi… Borde göra en misstänksam, och maten var faktiskt inte särskilt bra.  Rätt tidigt hem och sedan en massa skrivande för att försöka hålla fart på huvudet och samla tankar och intryck.

Det regnar rejält på morgonen och har blivit mycket kyligare. Här mäter man temperatur i Farenheit, som är helt omöjligt för mig att begripa. Det finns förstås någon app som klarar det, men mitt system 2 är alldeles för slött för att anstränga sig. (För info om system 1 och 2 läs Thinking fast and slow av Daniel Kahneman, rekommenderas  varmt om du undrar hur du fungerar..)

Träffar mina vänner i lobbyn och vi ger oss av mot universitetet, Friskt. Rätt skönt med lite kyla och regn. Letar frukost igen. Vi har antagit att det går att få frukost på Universitetet, i kafeterian, men den är inte öppen före klockan 8 på morgonen. Väl uppe i rum 351, medical students organizations meeting room finns kaffe, bröd, frukt, juice, och allt annat man kan tänka sig. Rob berättar att de har varit tvungna att öka kaffebeställnigen med 300%. Vi dricker mycket kaffe!

Dagen börjar med Laura Bontempo som pratar om hur vi kan, (här måste man) evaluera våra ST läkare. Finns flera av varianter, kräver struktur och massor av arbete. Konstaterar igen att jag  skulle behöva klona mig…. Hon fortsättar med strategier för att ta hand om Blivande specialister  som inte presterar som de borde.. Hon har en bra 360 graders evaluering, upplagd som en vanlig läkarbedömmning med Kontaktorsak, socialt, familjehistoria, droger, tifigare sjukdomar osv… Mycket bra och användbart.

Seans nummer 2 mortality morbidity canference/patient safety as a tool.
Fantastisk presentation av Stephen Schenkel, som visar en modell för M&M där man kör två, eller flera fall parallellt så att det inte blir en stor shame och blameföreställning… När man inte vet vilket av fallen det gäller blir det svårt att vara tvärsäker... Världsklass!

Efter lunchen som består av kebab, eller Döner som Turkarna säger, vidare med Amal Mattu som är min nya föreläsarfavorit. Otroligt rolig. Ser ut som en liten förväntansful hamster som håller på att spricka av förväntan att få berätta mera. Nu pratar han om att finna sin nisch inom EM. Känns lite prematurt i alla fall för mig. Jag skulle gärna ha bättre koll på helheten. Men utbildning kanske har blivit mitt specialområde??

Sedan fortsätter han med Audience Centered speaking. Gör föreläsningen till en historia. Åhörarna klarar inte mer än 4 budskap på en timme. Se till att piska in dem ordentligt!! (detta upprepar han åtminstone 8 gånger på olika sätt) – se, Jag minns det fortfarande!


 Mot slutet av dagen Use of simulation in emergency medicine, med Traci Thoureen, ett ämne där jag känner mig ganska hemma. Nås igen av insikten att jag håller på med det här i stort sett själv. Här finns ett helt gäng som hjälper varandra. Sätter saker och ting i perspektiv. Svårt att åstadkomma någonting alls ensam.

Sist på dagen Creating and Maintaining a Journal Club med Terry Mulligan, Sikta på en gång i månaden, börja gärna att läsa artiklar om hur man läser en artikel, finns flera i BMJ., framgångsfaktorer är att det sker kvällstid, gärna hemma hos någon med bra vinkällare… många resurser på nätet. Jag saknar Redan Dan, men hoppas att det kommer nya krafter. Igen, det går inte att göra själv...

När vi går hem är det mörkt. Regnet har slutat, Går på Bio och tittar på Flight, där Denzel Washington är pilot som dricker sprit och flyger.
Funkar bra. Liten roll av John Goodman, en av mina favoriter som hjälpsam granne… He really knows how to help a friend in need!

Matbit på haket där jag åt första kvällen fish & chips, ett band spelar och det är ganska rörigt. Hem till hotellet,  jättetrött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar